Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Соборність – слово пророче...

Дата: 29.01.2018 11:33
Кількість переглядів: 511

Соборність – слово пророче, світить воно Україні крізь морок віків, воєнні дими, темінь неволі і пелену сліз. Не одне покоління кращих синів та дочок беззавітно клали своє життя до ніг рідної неньки-України заради її спокою, мирного існування, свободи і незалежності. Це свято, яке сьогодні впевнено крокує Україною. Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки - це не тільки суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на вівтар незалежності, державності.
25 січня в актовій залі Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся святковий концерт «Україна – єдина соборна держава», в якому взяли участь колективи художньої самодіяльності об’єднаної територіальної громади. Свято розпочалося з вітального слова голови Мирогощанської ОТГ Соборук С.А., яка наголосила: «Шануймо свою мову, шануймо свою Батьківщину, шукаймо те, що нас об’єднує, лише в єдності та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки».
Гортаючи сторінки історії України, присутні побачили, що наше коріння сягає у глиб віків, дійшли висновку, що треба жити і трудитися так, щоб можна було впевнено і з гідністю сказати: “ Ще не вмерла Україна…” 
Урочистості заходу додавали пісні «Україна - мати», «Йшла Божа Мати через Україну», «Татусь-герой», «Батьківська», які виконували вихованці с.Мирогоща, с.Листвин і с.Княгинин. Приємно вразили глядачів жіноче тріо «Берегиня» клубу с.Листвин та вокальний жіночий ансамбль с.Липа «Липівчанки», які виконали старовинні пісні. Український жартівливий танець зразкового танцювального колективу Мирогощанської державної школи мистецтв запалив вогонь у серцях присутніх. Завершилося дійство чудовою піснею «Ми за мир» у виконанні дитячого вокального ансамблю «Дзвіночки». 
Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!
Говорять сьогодні дорослі й малі,
Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,
Немає такої, як ти на землі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь