Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

До уваги громадян, які користуються пільгами та субсидією!

Дата: 16.01.2020 09:33
Кількість переглядів: 642

27 грудня 2019 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України  № 1123 „Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг”, якою внесено зміни до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 „Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі” (зі змінами), в частині зняття часових обмежень щодо можливості подання пільговиком заяви структурному підрозділу з питань соціального захисту населення щодо виплати йому пільги у грошовій готівковій формі.

З 1 січня 2020 року пільговики мають право у будь-який час подати заяву про перехід на грошову готівкову форму отримання пільги на житлово-комунальні послуги, на відміну від попередньої можливості отримувати готівкові виплати, за умови подання відповідної заяви до початку опалювального (тобто до 15 жовтня) або неопалювального (тобто до 15 травня) сезону.

У разі звернення до органів соціального захисту населення зазначених категорій громадян протягом жовтня 2019 - січня 2020 року виплати пільг у грошовій готівковій формі може бути їм призначена з урахуванням вже прийнятих змін.

При цьому, зважаючи на відповідне рішення Уряду та з метою зняття соціальної напруги, на підставі заяв, що подані у січні 2020 року до 25 числа, пільга у готівковій формі має виплачуватись починаючи з січня 2020 року.

Крім того, Урядовим рішенням приведено положення постанов Кабінету Міністрів України щодо надання житлових субсидій та пільг у відповідність до Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік”, згідно з яким передбачено Мінсоцполітики загальну бюджетну програму на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі.

Відтепер громадянам, які одержували житлову субсидію на придбання скрапленого газу, твердого побутового палива та на оплату житлово-комунальних послуг і у них відсутня прострочена заборгованість з оплати послуг, житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг при наступному призначені надається у грошовій готівковій формі.           

Фото без опису                     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь