Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

До уваги суб'єктів господарювання, які провадять свою діяльність у період карантину!

Дата: 18.03.2020 11:08
Кількість переглядів: 433

У зв’язку з оголошенням карантину в України, з метою запобігання занесення та розповсюдження  корона вірусної інфекції (COVID-19) , на виконання ст.7, 22 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»  Дубенське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби рекомендує  Вам проводити  ряд  профілактичних заходів серед персоналу та відвідувачів закладу, а саме:

  • провести роз’яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників;
  • не допускати працівників, які мають ознаки респіраторних захворювань до роботи та обслуговування громадян;
  • роздрукувати та/або оновити інформаційні постери та нагадування персоналу про важливість та техніку миття рук та/або обробку рук спиртовмісними антисептиками, розмістити їх на робочих місцях кухарів та в туалетних кімнатах;
  • забезпечити та контролювати постійну наявність рідкого мила, одноразових паперових рушників, спиртовмісних антисептичних засобів як для персоналу, так і для відвідувачів;
  • забезпечити наявність засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) для кожного працівника з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил;
  • забезпечити можливість використання спиртовмісних  антисептиків для відвідувачів, антисептики з дозаторами мають бути на помітному місці, аби кожен міг ними скористатися;
  • забезпечити відвідувачів достатньою кількістю одноразових серветок.
  • оновити контактну інформацію про заклади охорони здоров’я, які надають медичну допомогу при виникненні інфекційних хвороб та використовувати її в роботі, поширити серед працівників та відвідувачів.

Дезінфекція, прибирання та утилізація

Необхідно:

  • забезпечити вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних  засобів.
  • забезпечити нормативні  параметри мікроклімату.
  • проводити провітрювання не рідше, ніж кожні 3 години на робочих місцях та приміщеннях.
  • проводити обробку поверхонь, місць контакту рук відвідувачів (ручки дверей, місця сидіння, раковини, барні стійки  тощо) спиртовмісними дезінфекційними засобами з мінімальним терміном експозиції відповідно до інструкції;
  • мінімізувати ручне миття посуду та, за можливості, забезпечити миття в посудомийних машинах при високих температурах;
  • людина, яка дезінфікує поверхні, має робити це в рукавичках. Якщо вони одноразові, їх не можна використовувати повторно. Якщо багаторазові, вони мають бути призначені лише для дезінфекції і все, а також належно дезінфікуватися опісля використання;
  • забезпечити окреме місце для знешкодження використаних персоналом засобів індивідуального захисту та одноразового посуду, що використовується, в пластикові пакети, що закриваються;
  • забезпечити знезараження (дезінфекцію) зібраних матеріалів перед знешкодженням протягом або в кінці зміни;

           -  постійно нагадуйте про важливість гігієни рук, особливо людям, які готують їжу.   Це обов’язково робити:

- перед початком роботи, після обробки або приготування сирої їжі, після контакту з будь-якими відходами і сміттям, після миття чи дезінфекції, після користування туалетом, після видування носа, чхання або кашлю, після куріння, після контакту з грошима,після користування телефоном, після торкання свого обличчя чи волосся.

-  забезпечити наявність умов для миття рук - у місцях приготування їжі повинні бути передбачені окремі мийки для миття рук(сушарки для рук не підходять для використання в зонах приготування їжі, тому необхідно забезпечити достатню  кількість одноразових рушників для витирання рук кухонних працівників).

Використання дезінфікуючих засобів

При дезінфекції необхідно використовувати стандартні дезінфекційні засоби, зареєстровані відповідно до законодавства, та які мають чинне Свідоцтво про державну реєстрацію. Необхідно дотримуватись інструкції до кожного окремого дезінфекційного засобу, в тому числі щодо дотримання його ефективної концентрації та експозиції                 (з дотриманням часу перебування на оброблюваній поверхні).                                                    Для дезінфекції можуть використовуватись дезінфекційні засоби та антисептики, зареєстровані відповідно до чинного законодавства та мають чинне Свідоцтво про державну реєстрацію:

  • антисептики для обробки шкіри рук – спиртовмісні препарати (діючі речовини – ізопропіловий, етиловий спирт чи їх комбінації тощо);
  • препарати для дезінфекції поверхонь з мінімальним терміном експозиції (експозиція від 30 сек до 2 хв) - спиртовмісні препарати (діючі речовини – ізопропіловий, етиловий спирт чи їх комбінації тощо) для поверхонь, обладнання тощо, наприклад  Неостерил, Віпасепт, АХД200 ультра.
  •  деззасоби на основі четвертинних амонієвих сполук чи хлорвмісні препарати (бажано таблетовані форми для забезпечення чіткого дозування) , наприклад Гістосепт, Соліклар, Жавель-Клейд, Санітаб.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь