Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу

Дата: 21.04.2020 11:40
Кількість переглядів: 692

Урядом встановлено нові показники вартості твердого палива та скрапленого балонного газу для надання населенню пільг у 2020 році. Тепер вартість 1 балону скрапленого газу - 274,67 грн.

Виходячи з оновлених нормативів для пільговиків, які мають право на пільги у розмірі 100% (особи з інвалідністю внаслідок війни, тощо) грошова компенсація на придбання на скрапленого газу складатиме 274,67 грн.; відповідно для пільговиків, які мають право на пільги у розмірі 75% (учасники бойових дій) грошова компенсація складатиме 206,00 грн.; для пільговиків, які мають право на пільги у розмірі 50% (учасники війни, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, багатодітні сім'ї та інші) грошова компенсація - 137,34 грн.

З 1 січня 2020 року пільгові категорії громадян мають право в будь-який час подати заявку в структурний підрозділ з питань соціального захисту населення при переході з безготівкової на готівкову форму виплат пільг на житлово-комунальні послуги. Тобто, відмінено тимчасове обмеження подання відповідної заявки після 15 жовтня (на опалювальний період) та 15 травня (на неопалювальний період).

Також врегульований порядок надання пільг і субсидій на придбання твердого палива і скрапленого газу у 2020 році.

З 1 січня 2020 року для надання пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу пільговики повинні звернутися в районне управління соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання (або за фактичним місцем проживання), якщо особи перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, з відповідною заявою, до якої додається довідка про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі.

Районні управління соціального захисту населення щомісячно складають списки осіб (із зазначенням пільгових категорій) для призначення пільг на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Відповідно до статті 51 Бюджетного кодексу України, при наданні пільг та здійсненні видатків з бюджету щодо їх виплати до членів сім'ї пільговика належать: дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, які визнані особами з інвалідністю з дитинства 1 та II груп або особами з інвалідністю І групи; особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни І групи та доглядає за нею, якщо тільки особа з інвалідністю внаслідок війни не перебуває в шлюбі; непрацездатні батьки; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, що має право на пільги, та проживає разом з ним.

Для отримання грошової компенсації пільговикам необхідно звернутись до уповноважених осіб, визначених виконавчими комітетами селищної і сільських рад, за зареєстрованим (фактичним за рішенням комісії) місцем проживання з відповідною заявою, до якої додають довідку про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі, книжки про використання скрапленого газу, рахунок банківської установи.

На підставі наданих документів здійснюється призначення пільг готівкою. При надходженні коштів з державного бюджету проводиться виплата призначених пільг на тверде паливо та скраплений газ через відділення банківських установ, за бажанням пільговика.

Призначення та виплата пільги на скраплений газ готівкою проводиться один раз на рік.

У разі неподання заяви з відповідними документами виплата пільг готівкою проводитись не буде.

Слід зазначити, що з 01.01.2020 року відмінено можливість отримання скрапленого газу у натуральному вигляді (через паливний склад).

Нагадуємо, що громадяни мають право на один вид державної допомоги:  пільга або субсидія за їх вибором.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь