Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ «ЗБЕРЕЖИ ПАМ'ЯТЬ. ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ»

Дата: 30.11.2020 15:01
Кількість переглядів: 316

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 та 1946-1947 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вислуховуєш сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору, штучно створеного в Україні. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була.

Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

Кажуть, час лікує. Але не в цьому випадку. Роки, десятиріччя не зможуть загоїти рани в серці жительки села Листвин Намчук Ярини Спиридонівни,  яка народилася 13 квітня 1929 року і пережила два голодомори, 1932-1933, 1946-1947 років. Своїми спогадами пані Ярина поділилася з бібліотекарем с. Листвин Лесею Швидко.

До Дня пам’яті жертв Голодомору в бібліотеках КЗ «Центральна публічно-шкільна бібліотека» Мирогощанської сільської ради створено тематичні виставки-спомин під гаслом «Бережи пам'ять. Збережи правду».

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять мільйонів синів і доньок України винищених Голодомором та приєднались до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті» працівники та жителі населених пунктів сільської ради.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь