Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Інформаційна відкритість громад, цілі, завдання, інструменти - тема практикуму у Рівненському РВ АМУ

Дата: 22.04.2021 11:34
Кількість переглядів: 213

21 квітня Рівненське РВ АМУ провело практикум із застосування законодавства «Взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськістю. Інформаційна відкритість громад, цілі, завдання, інструменти». Захід організований в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Запрошено до розмови прес-секретарів, спеціалістів інформаційних служб, секретарів місцевих рад.

Відкриваючи захід виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук розповіла про важливість відкритості громади перед населенням, у публічній площині і перед інвесторами.  Інформаційний сайт та соцмережі це ваше обличчя, усе, що відбувається у громаді не проходить без вашої участі,  лише завдяки вам світ дізнається про вас.

Під час практикуму розглянули кілька тематичних розділів:

  • Комунікаційна стратегія громад, ефективна комунікація ОМС зі ЗМІ.
  • Інформаційна відкритість ради.
  • Публічність комунальних підприємств та комунальних закладів.
  • Законодавчі аспекти Закону України «Про доступ до публічної інформації».
  • Доступність інформації про бюджет.

Модератор практикуму, координаторка Рівненського медіа-центру Руслана Броновицька  розповіла присутнім, як спланувати комунікаційну стратегію громади та як налагодити ефективну комунікацію зі ЗМІ та різними цільовими групами. Розповіла про правила комунікації у різних соцмережах, які інструменти краще застосовувати та як визначити контент який необхідних для різних цільових груп, як побороти ботоферми у соцмережах.

Консультантка з комунікацій Офісу реформ у Рівненському  РВ АМУ Олена Ковтунець розглядаючи питання взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю зауважила «Якість офіційних сайтів громад зросла у кілька разів, порівняно з  попередніми роками. Сайти ожили, вчасно  висвітлюють свою діяльність, змінилися візуально і це добре.  Говоріть і пишіть про себе, обмінюйтесь досвідом.»

На прикладі Рівненської міської ради  начальник організаційного відділу апарату ради та виконавчого комітету Юрій Павлов розкрив питання Інформаційної відкритості. На сайті публікуються усі проекти рішень, розповів про терміни повідомлення пленарних засідань, графік роботи постійних комісій доступний на пів року вперед. Окремо розповів про взаємодію з депутатами та як висвітлюють їх діяльність.

Про Публічність комунальних підприємств та комунальних закладів присутнім розповів Володимир Зиль, голова ГО «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос». Особливу увагу приділив навчальним закладам засновниками яких є ОМС. Вони також мають бути публічними та оприлюднювати усю необхідну інформацію – це статут закладу, ліцензований обсяг, матеріально-технічне забезпечення, результати якості освіти, річний звіт та ін.

Консультант з правових питань Василь Курилас розкрив законодавчі аспекти Закону України «Про доступ до публічної інформації». Він зупинився на «профільних» нормативних документах прес-служб.

Людмила Кушнер консультантка з бюджетних питань нагадала і про доступність інформації про бюджет, адже це питання є вкрай важливим і для депутатів і для мешканців громади.

Консультантка з економічного розвитку Руслана Стасюк розповіла про новий порядок відбору інвестиційних проектів і програм, що можуть реалізовуватися  громадами за кошти ДФРР.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС (USAID) 

Рівненське регіональне відділення Асоціації Міст України

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь