Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

В Україні запустили мобільний додаток для жертв домашнього насильства.

Дата: 26.11.2021 09:10
Кількість переглядів: 446

В Україні запустили перший мобільний додаток для захисту жінок та дітей від домашнього насильства – WhiteRibbonUA. Він містить необхідні ресурси для допомоги та, у разі небезпеки, можливість повідомляти про надзвичайні ситуації відповідним органам, повідомила організація «Біла стрічка Україна», яка розробила додаток.

Додаток представили в рамках інформаційного арт-проекту «Це не гра» у Міжнародний день протидії насильства щодо жінок 25 листопада. Завантажити додаток можуть користувачі Android та iOS, пише «Українська правда».

Цей додаток має три підрозділи:

  • екстрена допомога жертві;
  • ведення обліку фактів насилля;
  • надання інформації для виявлення ознак домашнього насилля.

Основною функцією додатка є прямий зв’язок з Національною поліцією України. Це дає змогу жертвам домашнього насильства миттєво повідомити правоохоронцям про небезпечну ситуацію.

Також додаток передбачає можливість швидкого пошуку центру підтримки. З його допомогою можна визначити власну локацію та місцезнаходження найближчого центру підтримки, поліцейської дільниці або служб екстреної допомоги.

Функція «Мій щоденник» допоможе відстежувати, фіксувати та документувати усі факти вчинення насильства. У додатку також можна знайти інформацію про поширені типи жорсткого поводження і приклади домашнього насильства та пройти конфіденційний тест про стан стосунків «Я в небезпеці».

«Часто кривдники позбавляють своїх жертв будь-якої можливості особистого простору. Беручи це до уваги, зрозуміти функціонал додатку неможливо, навіть якщо телефон жертви переглядається. Така додаткова функція захищає від провокування агресора», – розповіла Тетяна Рамус, посол доброї волі «Білої стрічки Україна».

https://zaxid.net/news/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь