Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

З Днем Української Державності!

Дата: 28.07.2022 08:57
Кількість переглядів: 248

Шановні жителі громади!


Цьогоріч 28 липня Україна вперше і в майбутньому щорічно відзначатиме День Української Державності. Це свято має на меті утвердити понад тисячолітню історію українського державотворення, а також  протидіяти російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження української та російського народів.
Цей день є пам'ятним, адже саме 28 липня ми святкуємо День Хрещення Русі - України та вшановуємо пам'ять видатного державотворця Київського князя Володимира Великого. У 988 році він прийняв християнство як державну релігію, що сприяло піднесенню рівня культури, освіти, дало поштовх розвитку писемності. Давня Русь стала частиною загальноєвропейського культурно-релігійного простору. Її державотворчі процеси продовжили, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.
Відзначаючи День Державності України, ми також вшановуємо пам'ять таких видатних українців як Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Михайло Грушевський, Іван Котляревський та інших представників національної еліти, що боролися за державність та незалежність України.
День Української Державності нероздільно пов'язаний також і з розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Сьогодні наші герої вкотре віддають свої життя за нашу Батьківщину, за її єдність і державність. Українці - нащадки козаків, січових стрільців, воїнів УПА, - сьогодні доводять, що ми незламний,  величний і вільний народ з багатою тисячолітньою історією, і ми ніколи не скоримось жодному агресору-завойовнику. 
Тож дозвольте привітати вас із цим чудовим святом - Днем Української Державності, та побажати міцного здоров'я, якнайшвидшої Перемоги та мирного вільного неба над Україною! 
Усе буде Україна!

Разом до Перемоги!

Сільський голова                                                           Надія ЧУХ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь