Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Інформація про зміну облікових даних надається у формі № 20-ОПП

Дата: 21.11.2022 10:27
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

Інформація про зміну облікових даних надається у формі № 20-ОПП

Головне управління ДПС у Рівненській області вчергове нагадує про необхідність, в разі зміни місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних, подання суб’єктами господарювання повідомлення до контролюючого органу. Інформацію про зміни платник має надавати використовуючи форму 20-ОПП.

Обов’язок повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, встановлено як для юридичних, так і для фізичних осіб. Повідомлення подається до податкового органу за основним місцем обліку платника податків протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття.

Звертаємо  увагу, що відлік 10-денного строку починається з дати отримання платником права на об’єкт оподаткування або його зміну ( на підставі правовстановлюючих документів або документів, що підтверджують право користування, розпорядження об’єктом оподаткування). При цьому, під час першого подання форми 20-ОПП зазначають всі об’єкти оподаткування, а у разі наступного її подання треба вказати лише новий об’єкт оподаткування або об’єкт оподаткування, щодо якого відбувається хоча б одна зміна.

За неподання інформації, Податковим кодексом України передбачено застосування штрафу: на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 1020 гривень.

За ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, – передбачено накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 680 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 2040 гривень.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Інформація, яка відображається в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації відображається, зокрема така інформація:

- відомості про декларанта (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або у визначених Податковим кодексом України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) випадках – серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України);

- відомості про об’єкти декларування, в обсязі, достатньому для ідентифікації кожного з них;

- самостійно визначена декларантом у національній валюті база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування;

- ставка та сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

До одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.

В одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування. Контролюючому органу забороняється вимагати додаткові документи, крім передбачених підрозділом 9 прим. 4 розділу ХХ ПКУ.

Докладніше в ЗІР http://zir.tax.gov.ua/main/bz/view/?src=ques  (категорія 134.05)

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Алгоритм дій у разі зміни даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків

 Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що у разі зміни даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків (прізвища, місця реєстрації тощо) фізичній особі необхідно подати заяву за ф. № 5ДР (додаток 12 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822):

     – до податкового органу за місцем реєстрації фізичної особи;

  – до будь-якого податкового органу якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.

Для заповнення Заяви за ф. № 5ДР використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Якщо в паспорті відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія - необхідно пред’явити документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.


Термін внесення змін до облікових даних платника податків та виготовлення реєстраційного номеру облікової картки платника податків:

     – до 3-х робочих днів – у разі звернення до податкового органу за місцем проживання;

     – до 5-ти робочих днів – у разі звернення до будь-якого податкового органу.

Картка платника податків, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків видається за умови пред’явлення податковому органу, до якого подавалась Заява за ф. № 5ДР, паспорта з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документа (довідки) про реєстрацію місця проживання/перебування.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Платниками Дубенського району сплачено понад 1,6 млн гривень екологічного податку

За підсумками десяти місяців 2022 року суб’єкти господарювання Дубенського району сплатили  1658  тис гривень екологічного податку.

Із загальної суми надходжень екологічного податку  746,1 тис гривень спрямовано до загального фонду,  надходження спецфонду.становлять 911,9  тис гривень.

Відповідно до п. 242.1 ст. 242 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями об’єктом та базою оподаткування екологічним податком є:

      обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; 

     обсяги та види забруднюючих речовин, які скидаються безпосередньо у водні об’єкти; 

     обсяги та види розміщених відходів, крім обсягів та видів  відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях  суб’єктів господарювання;

     обсяги та категорія радіоактивних відходів, що утворюються внаслідок діяльності суб’єктів господарювання та/або тимчасово зберігаються їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк; 

     обсяги електричної енергії, виробленої експлуатуючими організаціями ядерних установок (атомних електростанцій).

База оподаткування податком за викиди двоокису вуглецю за результатами податкового (звітного) року зменшується на обсяг таких викидів у розмірі 500 тонн за рік (п. 242.4 ст. 242 ПКУ).

Нагадуємо, що господарюючі суб’єкти, діяльність яких чинить шкоду довкіллю, зобов’язані зареєструватися платниками екологічного податку. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь