Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Алгоритм дій для взяття на облік ФО, яка здійснює незалежну професійну діяльність

Дата: 14.12.2022 09:45
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Алгоритм дій для взяття на облік ФО, яка здійснює незалежну професійну діяльність

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що для взяття на облік в контролюючому органі фізичній особі, яка здійснює незалежну професійну діяльність необхідно:

У строк до 10 календарних днів після державної реєстрації незалежної професійної діяльності та отримання свідоцтва про реєстрацію чи іншого документа (дозволу, сертифіката тощо), що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності подати:

– заяву за формою № 5-ОПП (далі – Заява за ф. № 5-ОПП);

– копію документа, що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності.

У день отримання Заяви за ф. № 5-ОПП фізична особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність береться на облік в контролюючому органі, про що видається довідка про взяття на облік за формою № 34-ОПП (надсилається платнику податків не пізніше наступного робочого дня з дня взяття на облік. За згодою платника податків не пізніше наступного робочого дня після взяття його на облік така довідка може бути видана платнику податків у контролюючому органі за основним місцем обліку).

Протягом 10 робочих днів з дня взяття на облік подати до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням за формою № 20-ОПП.

Якщо робоче місце фізичної особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність, знаходиться на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, ніж місце постійного проживання, то необхідно проставити позначку у графі 11 розділу 3 Повідомлення за ф. 20-ОПП для взяття на облік за неосновним місцем обліку в податковому органі за місцезнаходженням робочого місця.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Місцеві бюджети Дубенського району отримали від малого бізнесу майже 113 млн гривень єдиного податку

До місцевих бюджетів Дубенського району від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування за січень–листопад надійшло 112,9 млн гривень єдиного податку. Дані надходження перевищили аналогічний період минулого року на 1,2 млн грн.

Наразі лідерами зі сплати єдиного податку є фізичні особи-підприємці – ними сплачено до місцевих бюджетів 75,3 млн гривень, це на 4,1 млн гривень більше чим за відповідний період минулого року

Юридичні особи – платники єдиного податку III групи перерахували до місцевих скарбниць 7,5 млн гривень, Сума сплаченого податку на 226 тис гривень перевищує аналогічні показники минулого року

Від суб’єктів господарювання, які перебувають на четвертій групі  спрощеної системи оподаткування, до бюджетів надійшло 30,1 млн гривень єдиного податку.

Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Вони можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більше як до кінця поточного звітного року.

Підприємці, які відносяться до 3 групи, сплачують ЄП протягом 10 днів після закінчення граничного строку подання квартальної податкової декларації.

Платники єдиного податку 3 групи на ставці 2% сплачують податок щомісяця протягом 10 календарних днів після подання декларації.

Сільгоспвиробники сплачують єдиний податок щокварталу протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, у встановлених ПКУ розмірах.

Податківці Дубенського краю звертаються до ФОПів - платників ЄП першої та другої груп за можливості виконувати свій податковий обов'язок та сплачувати єдиний податок.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

Про терміни перерахування податковим агентом ПДФО з нарахованих доходів

Фахівці Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Рівненській області інформують, що роботодавець, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок на доходи фізичних осіб із суми такого доходу за його рахунок (п.п. 168.1.1 ст. 168 ПКУ).

Податок на доходи фізичних осіб сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише за умови одночасного подання розрахункового документа на перерахування цього податку до бюджету або розрахункового документа на зарахування коштів у сумі цього податку на єдиний рахунок (п.п. 168.1.2 ст. 168 ПКУ).

Якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовій формі чи виплачується готівкою з каси податкового агента, податок на доходи фізичних осіб сплачується (перераховується) до бюджету протягом трьох банківських днів з дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання) (п.п. 168.1.4 ст. 168 ПКУ).

Якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду, тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу (п.п. 168.1.5 ст. 168 ПКУ).

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь