Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Платники Дубенського району сплатили 17,2 млн грн податку на нерухоме майно

Дата: 10.01.2023 14:40
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

 

Платники Дубенського району сплатили 17,2 млн грн податку на нерухоме майно

Упродовж 2022 року до місцевих бюджетів громад Дубенського району надійшло 17,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки. В порівнянні з минулорічними показниками загальна сума податку зросла на 2,3 млн гривень

Переважну частину надходжень податку на  нерухомість отримано від юридичних осіб, які перерахували 10,4 млн грн, що на 1,7 млн грн більше, ніж торік.

 Фізичні особи– власники нерухомості спрямували до бюджетів територіальних громад 6,8 млн гривень. Сума сплаченого податку на 622 тис гривень перевищує аналогічні показники минулого року.

Нагадаємо, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

Нагадуємо, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування в залежності від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на  1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

Якщо ж нерухоме майно придбане у минулі податкові періоди за доходи, з яких не сплачено податків, то у цьому випадку громадяни можуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування. Особи, які задекларують такі активи, за умови перерахування одноразового збору, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому.  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Сплата авансових внесків з податку на прибуток за кожний пункт обміну іноземної валюти 

Головне управління ДПС у Рівненській області  повідомляє, що відповідно до норм Закону України від 3 листопада 2022 року № 2720-ІХ, з 1 січня 2023 року передбачено сплату авансових внесків з податку на прибуток за кожний пункт обміну іноземної валюти, внесений до Реєстру пунктів обміну іноземної валюти, у розмірі:

трьох мінімальних заробітних плат за кожний пункт обміну іноземної валюти, розташований у населеному пункті, чисельність населення якого перевищує 50 тисяч;

однієї мінімальної заробітної плати, за кожний пункт обміну іноземної валюти, розташований в інших населених пунктах або за межами населених пунктів.

При цьому, протягом 2023 року платники податку сплачуватимуть такі авансові внески з урахуванням таких особливостей:

- з 1 січня 2023 року по 30 червня 2023 року – із застосуванням коефіцієнта 0,33;

- з 1 липня 2023 року по 31 грудня 2023 року – із застосуванням коефіцієнта 0,66.

Сплачена протягом звітного (податкового) року сума авансових внесків зменшуватиме податок на прибуток підприємств, розрахований за результатами такого звітного (податкового) року у сумі, що не перевищує суму нарахованого податкового зобов’язання за такий податковий (звітний) період.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на перiод дiї воєнного, надзвичайного стану в Українi

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що з 01 січня 2023 року розпочався звітний період для фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, які використовують особливості оподаткування на час дії воєнного стану.

Суб’єкти господарювання подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця. Таким чином, граничний термін подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування за грудень припадає на 20 січня 2023 року.

Для подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на перiод дiї воєнного, надзвичайного стану в Українi (F/J0103203) в електронному вигляді рекомендуємо скористатись «Електронним кабінетом платника» – безкоштовним та зручним сервісом податкової служби.

Єдина вимога для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Для відправки декларації через «Електронний кабінет платника» необхідно дотримуватись наступного алгоритму дій:

1) Зайти за допомогою кваліфікованого електронного підпису в «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/).

2) У розділі Введення звітності періоді грудень 2022 року обрати і створити звітну податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи на перiод дiї воєнного, надзвичайного стану в Українi за формою (F/J0103203), додавши за необхідності Додатки.

3) Перевірити загальні відомості та заповнити необхідні рядки декларації.

4) Після успішного заповнення зберегти, підписати декларацію за допомогою КЕП та відправити.

5) Дочекатися на отримання Квитанції №1, яка засвідчує факт і час отримання електронного документа та Квитанції №2, яка засвідчує факт і час приймання (неприймання) чи реєстрації електронного документа.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь