Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Рівненщина: надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів склали 143,5 млн гривень Територіальні громади області впродовж 2022 року отримали 143,5 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. При цьо

Дата: 16.01.2023 12:11
Кількість переглядів: 91

Платники податків Рівненщини реалізують своє право на доступ до публічної інформації

З метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, надання інформації за запитами відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон № 2939) Головним управлінням ДПС у Рівненській області забезпечується розгляд документів з проханням надати публічну інформацію. Зокрема, у 2022 році  фахівці податкової служби Рівненщини розглянули 131 запит на отримання такої інформації.

Зауважимо, що запити на отримання публічної інформації надходили як звичайною поштою, так і електронною. За результатом їх розгляду надано відповіді відповідно до вимог чинного законодавства.

За категоріями запитувачів відповідно до Закону №2939 надійшло запитів:

- від фізичних осіб – 65 (або 49,6 %);

- від юридичних осіб – 65 (або 49,6 %);

- від громадських організацій – 1 (або 0,8 %).

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати інформацію щодо:  надання копій документів; критеріїв ризиковості платника податків; зупинення реєстрації податкових накладних; невідповідності в таблиці даних платника податку на додану вартість; податкового боргу; діяльності суб’єктів господарювання; надання інформації по сплаті податків; сплати земельного податку; надання інформації стосовно ризикових контрагентів.

Детальніше про доступ до публічної інформації – за посиланням https://rv.tax.gov.ua/dlya-gromadskosti/dostup-do-publichnoi-info/.

 

Про послуги, які надаються Контакт-центром ДПС, та порядок їх отримання платниками податків

ГУ ДПС у Рівненській області звертає увагу платників податків, що Контакт-центр ДПС (далі – Контакт-центр) надає суб’єктам господарювання та громадянам (далі – абоненти) інформаційно-довідкові послуги з питань оподаткування, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДПС, а також щодо роботи кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС.
     Відповіді надаються за визначенням абонента: телефоном, факсом, електронною поштою.
     Також Контакт-центр приймає:
     звернення заявників на сервіс «Пульс»;
     усні звернення громадян відповідно до Закону України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян» зі змінами та доповненнями;
     повідомлення від працівників ДПС та її територіальних органів про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень вимог Закону України від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII «Про запобігання корупції» (із змінами та доповненнями), вчинені іншими працівниками ДПС та її територіальних органів.

Детальніше – за посиланням https://tax.gov.ua/others/kontakt-tsentr/.

Запитували-відповідаємо

Який документ повинна надавати ФОП – платник єдиного податку, яка має право не застосовувати РРО, на вимогу покупців за продані товари?

       Відповідно до п. 6 ст. 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265), реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО та розрахункові книжки не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) платниками єдиного податку (фізичними особами – підприємцями), які відносяться відповідно до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО.
     Разом з тим, п. 15 ст. 3 Закону № 265 визначено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані надавати в паперовій та/або електронній формі покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек, накладну або інший розрахунковий документ, що засвідчує передання права власності на них від продавця до покупця з метою виконання вимог Закону України від 12 травня 1991 року № 1023-ХІІ «Про захист прав споживачів» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 1023).

     Таким чином, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, яка має право не застосовувати РРО та/або ПРРО, зобов’язана надати в паперовій та/або електронній формі покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек, накладну або інший розрахунковий документ, що засвідчує передання права власності на них від продавця до покупця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь