Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Майже 80 млн грн плати за землю - внесок платників до місцевих бюджетів Дубенського району

Дата: 18.01.2023 14:46
Кількість переглядів: 113

 

Майже 80 млн грн плати за землю - внесок платників до місцевих бюджетів Дубенського району

У 2022 році до місцевих бюджетів громад Дубенського району від платників плати за землю надійшло 78,8 млн гривень.. У порівнянні з 2021 роком надходження збільшились на 5,6 млн гривень.

 У загальній сумі сплаченого частка надходжень від юридичних осіб становить майже 75 відсотків, або 59 млн гривень, а це плюс до минулого року – 4,2 млн гривень.

Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 19,8 млн гривень земельної плати. Сума сплаченого податку на 1,4 млн гривень перевищує аналогічні показники минулого року

Звертаємо увагу, що наказом  Міністерства фінансів України від 18.02.2022 року № 83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати на землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності» викладено в новій редакції Податкову декларацію з плати на землю, яка повинна подаватись з 2023 року.

Даним наказом передбачено основні зміни:

за наявності у платника податку кількох об'єктів оподаткування, що знаходяться на території адміністративно-територіальних одиниць, що входять до складу різних територіальних громад, а отже, відповідають різним кодам за КАТОТТГ адміністративно-територіальних одиниць, якщо такі адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним податковим органом, то кількість податкових Декларацій має відповідати кількості адміністративно-територіальних одиниць;

у колонці «Категорія земельних ділянок» розділу І «Розрахунок суми земельного податку» Декларації зазначається інформація щодо категорії/цільового призначення земельних ділянок, яка має відповідати інформації, що зазначена у документах, які засвідчують право власності/користування земельними ділянками;

у колонці «Нормативна грошова оцінка» розділу І «Розрахунок суми земельного податку» та розділу ІІ «Розрахунок суми орендної плати» Декларації вказується нормативна грошова оцінка з урахуванням кумулятивної величини коефіцієнта індексації, який застосовується з дати останньої затвердженої нормативної грошової оцінки: в разі проведення оцінки земельної ділянки – зазначається оцінка одиниці площі земельної ділянки, якщо оцінку не проведено – зазначається оцінка одиниці площі ріллі по АР Крим або по області.

   Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

До уваги роботодавців! 

  ГУ ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до Закону України від 03 листопада 2022 року № 2710-ІХ «Про Державний бюджет України на 2023 рік» визначений розмір мінімальної   заробітної  плати з 1 січня 2023 року в сумі 6700 грн. 

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності та господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

Відповідно до статті 31 Закону України від 24 березня 1995 року №108/95-ВР «Про оплату праці» (зі змінами) розмір заробітної плати працівника за виконану місячну норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати. Якщо нарахована заробітна плата працівника є нижчою за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, роботодавець проводить доплату до рівня мінімальної заробітної плати, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати.

 У зв'язку з наведеним, звертаємо увагу роботодавців на необхідність забезпечення підвищення розміру виплат заробітних плат найманим працівникам, що сприятиме підвищенню їх рівня соціального захисту.

Одночасно нагадуємо, що розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць визначений статтею 7 Закону №1928-ІХ.

З 1 січня 2023 року прожитковий мінімум для працездатних осіб складає 2684 грн.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що з 01 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року.

Подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за минулий рік – це конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України). Такий обов’язок у платників податків виникає:

- при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

- та в інших випадках, передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

За вибором фізична особа – платник податку подає Декларацію до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси в один з таких способів: особисто або уповноваженою на це особою; надсилає поштою або в електронній формі засобами електронного зв’язку.

Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити Декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь