Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

З легальних доходів жителів Дубенського району сплачено понад 600 млн гривень ПДФО

Дата: 08.06.2023 09:02
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

З легальних доходів жителів Дубенського району сплачено понад 600 млн гривень ПДФО

За підсумками п’яти місяців 2023 року платниками податків Дубенського району до бюджетів усіх рівнів сплачено 602,2 млн гривень ПДФО. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження до зведеного бюджету цього податку зросли на  226,5 млн гривень

Із зазначеної суми надходжень 126,4 млн грн спрямовано до Державного бюджету країни, що перевищує минулорічні показники на 47,6 млн гривень.

Для фінансування потреб місцевих бюджетів громад спрямовано 475,8 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Цьогорічні показники перевищили надходження  минулого року на 178,9 млн гривень

Податок на доходи фізичних осіб сплачується податковими агентами під час виплати оподатковуваного доходу платнику податку або у разі виплати доходу готівкою з каси чи у негрошовій формі, протягом трьох банківських днів з дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання).

Податковий агент, зобов’язаний своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб із суми оподатковуваного доходу працівника (зокрема, зарплати) за його рахунок, використовуючи ставку 18%. .

Якщо оподатковуваний дохід нараховано, але не виплачено, податок на доходи фізичних осіб підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у термін не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Місцеві бюджети Дубенського району отримали 9,6 млн гривень податку на нерухомість

За підсумками п’яти місяців 2023 року до бюджетів  територіальних громад Дубенського району надійшло 9,6 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 4,8 млн гривень перевищує надходження відповідного періоду 2022 року. Із цієї суми юридичними особами сплачено  5,4 млн гривень,  фізичними особами – 4,2 млн гривень.

 Нагадуємо, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

 Звертаємо увагу, що за наявності у власності платника податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи – платника податку, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, розрахована відповідно до підпунктів «а» – «г» п. п. 266.7.1 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України, збільшується на 25 000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

Щодо реєстрації волонтером

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до змін  внесених до  Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» спрощено процедуру включення фізичних осіб – благодійників до Реєстр волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії  Російської Федерації.

Для включення до Реєстру волонтерів благодійник – фізична особа подає до податкового органу заяву за формою 1-РВ  у паперовій або електронній формі  заяву із зазначенням реквізитів рахунків, відкритих у банках на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності, та реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний податковий орган і мають відмітку у паспорті). Включення до Реєстру волонтерів здійснюється за заявницьким принципом протягом одного робочого дня.

Способи подання заяви: особисто, поштою, через уповноважену особу, або через Електронний кабінет платника. 

Подання заяви про включення до Реєстру волонтерів в електронній формі в Електронному кабінеті можливо у режимі: «Заява до Реєстру волонтерів» у ЕК «Для громадян» або у «Введення звітності» режиму «Додатково».

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь