Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Заяву для відмови від спрощеної системи можна подати не пізніше 20 червня

Дата: 19.06.2023 12:36
Кількість переглядів: 152

Фото без опису

Заяву для відмови від спрощеної системи можна подати не пізніше 20 червня

 Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу платників податків, що  20 червня 2023 року є останнім днем подання платником єдиного податку заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування.

 Відповідно до пп. 298.2.2 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

 Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву (пп. 298.2.1 п. 298.2 ст. 298 ПКУ).

  Форма заяви про застосування спрощеної системи оподаткування затверджена  наказом Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308.

 Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTA

Надходження рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів від платників Дубенщини склали 2,3 млн гривень

Упродовж п’яти місяців 2023 року до Зведеного бюджету платниками податків Дубенського району сплачено 2,3 млн гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. 

Із загальної суми надходжень до місцевих бюджетів територіальних громад Дубенського району надійшло 1,3 млн гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. Відповідно до загального фонду державного бюджету надійшло 1 млн гривень данного податку.

Найбільший внесок рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів до Зведеного бюджету зробили платники Радивилівщини -940 тис гривень.   

Нагадаємо, що відповідно до п. 256.2 ст. 256 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями об’єктом оподаткування рентною платою за спеціальне використання лісових ресурсів є:

 деревина, заготовлена в порядку рубок головного користування;

деревина, заготовлена під час проведення заходів щодо поліпшення якісного складу лісів, їх оздоровлення, посилення захисних властивостей (у деревостанах віком понад 40 років - рубки догляду за лісом, вибіркові санітарні рубки, вибіркові лісовідновні рубки, рубки, повязані з реконструкцією, ландшафтні рубки і рубки переформування; незалежно від віку деревостанів - суцільні санітарні та суцільні лісовідновні рубки);

 деревина, заготовлена під час проведення заходів з розчищення лісових ділянок, вкритих лісовою рослинністю, у звязку з будівництвом гідровузлів, трубопроводів, шляхів тощо;

другорядні лісові матеріали (заготівля живиці, пнів, лубу та кори, деревної зелені, деревних соків та інших другорядних лісових матеріалів, передбачених нормативно-правовими актами з ведення лісового господарства);

побічні лісові користування (заготівля сіна, випасання худоби, заготівля дикорослих плодів, горіхів, грибів, ягід, лікарських рослин, збирання лісової підстилки, заготівля очерету та інших побічних лісових користувань, передбачених нормативно-правовими актами з ведення лісового господарства);

використання корисних властивостей лісів для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей та проведення науково-дослідних робіт.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTA

«Спрощенці» Дубенського району додали місцевим бюджетам 54 млн гривень єдиного податку

Платники податків Дубенського району, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, за січень-травень 2023 року сплатили до місцевих бюджетів  54 млн гривень єдиного податку.

 Найбільшу суму цього платежу до бюджетів громад сплатили підприємці - фізичні особи, їх внесок – 38,8 млн гривень. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 4,1 млн гривень, а сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджет на 11,1 млн гривень єдиного податку.

 Нагадаємо, що у відкритій та приватній частинах Електронного кабінету платники податків мають доступ, зокрема до сервісу  "Реєстр платників єдиного податку".

 Для перевірки даних, у тому числі, про дату (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платником податків або дату виключення з реєстру платників єдиного податку достатньо здійснити пошук за податковим номером (серією та номером паспорта) або найменуванням/ПІБ платника податків.

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Щодо обов’язку реєстрації об'єктів оподаткування

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що з метою проведення податкового контролю відповідно до вимог п.63.3 ст.63 Податкового кодексу України платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).  

 Платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку та повідомити про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування за формою N 20-ОПП «Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність».   

Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів.   

Повідомлення за формою №20-ОПП подається до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків (п.8.4 Порядку обліку платників податків і зборів і з змінами та доповненнями, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 22.04.2014 року №462). 

У разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування, в тому числі  стану об'єкта оподаткування,  платник податків повинен подати Повідомлення за формою  N20-ОПП з оновленою інформацією про об'єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни. 

Надання Повідомлення за формою 20-ОПП є одним із ключових індикаторів реальної господарської діяльності платника податків.  

Повідомлення за формою 20- ОПП можна подати засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та про «Електронні довірчі послуги» через «Електронний кабінет платника податків».      Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь