Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Закон України № 3219: проведення перевірок за планом-графіком

Дата: 16.08.2023 15:57
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Закон України № 3219: проведення перевірок за планом-графіком

ГУ ДПС у Рівненській області повідомляє, що з 01.08.2023 набрав чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219). 

Законом № 3219 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) доповнено, зокрема п.п. 69.35, відповідно до якого встановлено, що тимчасово, на період з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, до плану-графіка проведення документальних планових перевірок можуть бути включені виключно: 

1) платники податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції; 

2) платники податків, які здійснюють діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес); 

3) платники податків, які надають фінансові, платіжні послуги. 

При цьому формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок та внесення змін до нього здійснюються без урахування вимог, передбачених п. 77.2 ст.77 ПКУ. 

Внесення змін до плану-графіка може здійснюватися щомісячно з урахуванням форс-мажорних обставин, обставин непереборної сили, наявності/відсутності безпечних умов для проведення перевірок, які визначені п.п. 69.21 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ, та з урахуванням вимог, встановлених цим підпунктом. 

Оновлений план-графік оприлюднюється на веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, не пізніше останнього числа місяця, в якому було затверджено такий оновлений план-графік. 

Документальні планові перевірки платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції, організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес), та платників податків, які надають фінансові, платіжні послуги, можуть розпочинатися не раніше ніж через 30 календарних днів, наступних за датою оприлюднення оновленого плану-графіка, за умови надіслання (вручення) таким платникам (їх представникам) не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення перевірки у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, копії наказу про проведення документальної планової перевірки та письмового повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки. 

На Рівненщині надходження від туристичного збору становлять 1 млн 343 тис гривень

Впродовж семи місяців 2023 року до місцевого бюджету Рівненської області сплачено 1 млн 343 тис грн туристичного збору. Порівняно з минулорічним періодом надходження збільшилися на 71%. Про це повідомив Андрій Троцко, начальник Головного управління ДПС у Рівненській області.

Більшу частину збору сплатили фізичні особи-підприємці – 744 тис грн, що більше ніж торік на 376 тис гривень. Відповідно юридичні особи спрямували до місцевих скарбниць майже 600 тис грн, що порівняно з  минулорічними надходженнями більше на 180 тис гривень.

Податківці нагадують, що туристичний збір справляється за рішенням територіальної громади про встановлення туристичного збору і де встановлені податкові агенти. Ставка туристичного збору встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5 % – для внутрішнього туризму та до 5 % – для в’їзного туризму від розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь