Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Місцеві  бюджети Рівненщини отримали майже 144 млн грн податку на нерухомість

Дата: 16.10.2023 15:23
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

 Місцеві  бюджети Рівненщини отримали майже 144 млн грн податку на нерухомість 

Упродовж січня – вересня 2023 року на Рівненщині власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів 143,9 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Порівняно з сумою податку, що була перерахована за аналогічний період минулого року, у поточному році надходження зросли на 56,9 млн грн, або на 65 відсотків.

Із загальної суми надходжень понад 55 відсотків забезпечили юридичні особи (80,1 млн грн). Водночас, фізичні особи – власники нерухомості перерахували до місцевих бюджетів громад майже 63,8 млн гривень.

Нагадуємо, що згідно з пп. 266.10.1 ст. 266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні особи, які зобов’язані перерахувати його протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, та юридичні особи, що вносять податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Звертаємо увагу громадян, що у разі виявлення розбіжностей щодо нарахованої суми податку, вони можуть звернутися до Центрів обслуговування платників та провести звірку . Якщо ж громадяни мають електронний ключ, то переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення  можна в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/) .

Завантажити безкоштовне програмне забезпечення ПРРО можна на вебпорталі ДПС

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує увагу суб’єктів господарювання, що Державна податкова служба України розробила версії програмного забезпечення (далі – ПЗ) програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) для операційної системи iOS (Apple) та Web, а також оновила версії для Windows та Android. Так, суб’єкти господарювання можуть безкоштовно завантажити відповідне ПЗ на вебпорталі ДПС.

Для використання ПРРО від ДПС суб’єкту господарювання потрібно:
1. Завантажити та встановити ПЗ ПРРО відповідне операційній системі пристрою – з AppStore для iOS (версії 15 або новіше), з PlayMarket для Android (версії 8.1 або новіше), з вебпорталу ДПС для Windows (версії 7 SP1 або новіше). Для використання вебверсії перейти за посиланням: https://webrro.tax.gov.ua/account/login?ReturnUrl =/.
2. Переконатись, що суб’єктом господарювання подано через Електронний кабінет або Єдине вікно подання електронної звітності наступні форми:
 – повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20–ОПП (ідентифікатор форми F1312005 для фізичних осіб – підприємців, J1312005 для юридичних осіб);– заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1–ПРРО (ідентифікатор форми F1316605 для фізичних осіб – підприємців, J1316605 для юридичних осіб);– повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа про касира за формою № 5–ПРРО (ідентифікатор форми F1391802 для фізичних осіб – підприємців, J1391802 для юридичних осіб (далі – Повідомлення за ф. № 5–ПРРО));
3. Запустити застосунок та авторизуватися за допомогою КЕП, який було вказано в Повідомленні за ф. № 5–ПРРО.
 ПРРО, яке надається Державною податковою службою на безоплатній основі має такі можливості:
              – створення та реєстрація фіскальних чеків;

  • легке додавання товарів та послуг у фіскальний чек;
  • друк та відправка фіскальних чеків покупцям на пошту або у месенджери
  • відкриття/закриття зміни;
  • службове внесення/службова видача;
  • ведення довідників номенклатури;
  • експорт/імпорт довідників номенклатури;
  • продаж товарів/послуг, відсутніх в довіднику номенклатури;
  • використання сканера штрих-кодів;
  • використання різних форм розрахунку (готівкова/безготівкова/комбінована (готівка/картка));
    – просте оформлення знижки на окремий товар або всю суму чека;
  • оформлення повернення товарів та чеків повернення;
  • формування та перегляд X-звіту;
  • формування та перегляд Z-звіту;
  • автоматичне або ручне закриття зміни та відправка Z-звіту.
    Керівництво користувачів безкоштовного програмного рішення ДПС для версій WEB, Android, iOS та Windows розміщені за посиланням: Головна/БАНЕР/Програмні РРО/Керівництво користувача безкоштовного ПРРО (WEB, Android, iOS, Windows) (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

Щодо документів, які повинен зберігати на місці проведення розрахунків суб’єкт, який застосовує РРО в господарській одиниці

 Відповідно до п. 4 розд. III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 547), суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій для здійснення розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також здійснення операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані, зокрема:

         у кінці робочого дня (зміни) створювати у паперовій та/або електронній формі (крім автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій (абзац восьмий п. 4 розд. ІІІ Порядку № 547);

        створювати контрольні стрічки у паперовій та/або електронній формі і забезпечувати їх зберігання на РРО (крім автоматів з продажу товарів (послуг)) протягом трьох років (абзац дев’ятий п. 4 розд. ІІІ Порядку № 547);

        створювати в паперовій та/або електронній формі X-звіти, Z-звіти та інші документи, що передбачені документацією на РРО, відповідно до законодавства (абзац тринадцятий п. 4 розд. ІІІ Порядку № 547);

        зберігати на місці проведення розрахунків реєстраційне посвідчення та останню довідку про опломбування РРО або їх копії (абзац п’ятнадцятий п. 4 розд. ІІІ Порядку № 547).

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитись у ЗІР ДПС України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь