Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Платники податків Рівненщини з початку року спрямували на соціальні гарантії майже 10 млрд гривень

Дата: 06.12.2023 16:44
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

 Платники податків Рівненщини з початку року спрямували на соціальні гарантії майже 10 млрд гривень 

Упродовж січня – листопада 2023 року суб’єкти господарювання Рівненщини сплатили 9 млрд 998 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, такі надходження єдиного внеску на 1 млрд 456 млн грн перевищили надходження  січня-листопада минулого року.

Зокрема, лише у листопаді цього року платники податків області сплатили 924 млн грн єдиного внеску (+ 12 млн  до листопада 2022 року).

Нагадаємо, що єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань. Цей платіж, як відомо, сплачується з легальних доходів громадян. Тож позитивна динаміка надходжень єдиного внеску напряму залежить від зростання фонду оплати праці та легалізації доходів найманих працівників.

Важливо: несвоєчасно несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу працівника, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, адже періоди роботи зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Електронний сервіс ЗІР – податкова «шпаргалка» для платників

Маєте питання щодо податкового законодавства? Скористайтесь Базою знань – автоматизованою базою уніфікованих відповідей на запитання фізичних та юридичних осіб. Її розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Запитання-відповіді з Бази знань» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР).

Відвідувачі порталу можуть у будь-який зручний час самостійно знайти відповіді на питання, які їх цікавлять.

База знань постійно оновлюється та підтримується в актуальному стані.

Також в ЗІР можна ознайомитись зі: ставками податків та зборів; податковим календарем; приєднатися до сервісу отримання інформації про останні зміни в податковому законодавстві; отримати інформаційно-довідкові послуги від Контакт-центру ДПС, скориставшись переходом у Viber чи Telegram; ознайомитись із переліком адміністративних послуг; отримати інформацію про Центри обслуговування платників та багато іншого.

Нагадуємо, що приєднатися до чатів ДПС можна:

- з вебпорталу Державної податкової служби України, розділ «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» https://tax.gov.ua/;

- з сайту Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу  https://zir.tax.gov.ua/, або його мобільної версії.

Cтроки, в які суб’єкти господарювання повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків,у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, за продані ними товари (надані послуги)

       В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують суб’єктам господарювання, що  пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 року № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» (далі – Постанова № 894) визначено, що торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги), включаючи товари (послуги), реалізація (надання) яких здійснюється дистанційно, у такі строки:
        1) з 01 січня 2023 року – торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб (крім торговців, зазначених у п.п. 4 п. 1 Постанови № 894);
        2) з 01 січня 2024 року – торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення від 5 до 25 тис. осіб (крім торговців, зазначених у п.п. 4 п. 1 Постанови № 894);
        3) з 01 січня 2025 року – торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення менше ніж 5 тис. осіб (крім торговців, зазначених у п.п. 4 п. 1 Постанови № 894);
        4) з 01 січня 2026 року – торговці – фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої групи, торговці, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції.
        Разом з тим встановлено, що вимоги п. 1 Постанови № 894 не поширюються на торговців, які провадять господарську діяльність на територіях територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), перелік яких затверджено наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, та протягом трьох місяців після припинення проведення воєнних (бойових) дій на таких територіях та/або деокупації, звільнення від оточення (блокування) цих територій (п. 2 Постанови № 894).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь