Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Власники нерухомості Дубенського району сплатили понад 24 мільйони гривень податку

Дата: 05.12.2023 10:14
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

 

Власники нерухомості Дубенського району сплатили понад 24 мільйони гривень податку

За січень-листопад 2023 року до місцевих бюджетів Дубенського району надійшло 24,3 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 8,6 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Майже 52 відсотки загальної суми, а це 12,5 млн гривень, сплачено громадянами, які є власниками об’єктів нерухомості. Решта 11,8 млн гривень – сплатили юридичні особи.

Нагадаємо, що платниками податку на нерухоме майно є юридичні особи та громадяни, які мають у власності житлову та нежитлову нерухомість.

Громадяни сплачують податок за квартиру, площа якої перевищує 60 кв.м і будинок площею більше 120 кв.м. Якщо фізична особа володіє об’єктами нерухомого майна різних типів - податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.м.

За наявності квартири, загальна площа якої перевищує 300 кв. м або будинку загальна площа якого перевищує 500 кв. м додаткового сплачується 25 тис. грн за кожен об’єкт нерухомості об’єкта.   

Ознайомитись з повідомленнями-рішеннями на сплату податку на нерухомість можна в приватній частині Електронного кабінету платника або у мобільному застосунку «Моя податкова».

Сплатити  майнові податки необхідно впродовж 60 днів після отримання податкового повідомлення про нарахування податку.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX.

До місцевих бюджетів Дубенщини платники акцизного податку сплатили понад 9,5 млн гривень

За січень-листопад 2023 року платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів  до місцевих бюджетів Дубенського району сплачено 9568 тис гривень.

Згідно чинного законодавства платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування такі підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ тощо. 

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Відтак із 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, податківці мають право застосовувати фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Про зміни, внесені Законом 3219-ІХ в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що Законом  України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219 - IX) внесено зміни в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО. Зокрема, внесені зміни передбачають: 

Звільнення суб’єктів господарювання від відповідальності за порушення вимог Закону про РРО, вчинені у період з 01.01.2022 до 01.10.2023 року. Крім відповідальності за порушення порядку розрахунків при продажу підакцизних товарів, діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти  та у сфері організації та проведення азартних ігор. 

З 1.10.2023 року застосовують штрафи за порушення порядку використання РРО/ПРРО. 

До закінчення військового стану, але не довше ніж до 01.08.2025 року встановили зменшений розмір штрафних санкцій за незастосування РРО/ПРРО, невидачу розрахункового документу або видачу  його на неповну суму покупки, що застосовують до ФОП-єдинників, не платників ПДВ, які здійснюють торгівлю.  Крім продажу підакцизних, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медпризначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння. Розмір штрафу – 25% вартості проданих з порушенням товарів/послуг за порушення, вчинене вперше та 50% за кожне наступне порушення. Раніше – 10% та 150% відповідно. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Про оформлення платником перерахування платежів до бюджету, щодо сплати податків, у платіжній інструкції

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 3 розд. ІІ Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок № 148) сплата податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави платником на бюджетні/небюджетні/

єдиний/депозитний рахунки оформлюються за кожним напрямом перерахування та кожним кодом виду сплати окремою платіжною інструкцією.

Сплата податку, збору, платежу та єдиного внеску здійснюється платником безпосередньо, а у випадках, передбачених законодавством, – податковим агентом або представником платника (п. 9 розд. ІІ Порядку № 148).

При заповнені обов’язкового реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції відповідно до абзацу четвертого п. 2 розд. II Порядку № 148 у полі «Код виду сплати» платник заповнює код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати, які використовуються платниками, згідно з додатком 1 до Порядку № 148.

У разі коли платником при сплаті податків, зборів, платежів та єдиного внеску, що адмініструються ДПС, на бюджетні/небюджетні рахунки у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції не зазначено або зазначено код виду сплати, який відсутній у додатку 1 до Порядку № 148, вважається, що платник сплатив грошове зобов’язання/єдиний внесок за кодом виду сплати 101 (п. 4 розд. ІІ Порядку № 148).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь