Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Кіно, що змушує замислитись. 

Дата: 26.01.2024 10:30
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Кіно, що змушує замислитись. 

На базі Дубенського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Рівненській області спільно з Мережею Кіноклубів Docudays UA ще у березні 2023 року було створено кіноклуб Докудейс. З метою виправлення та перевиховання засуджених осіб, які перебувають на обліку, а також для ефективного проведення з ними соціально-виховної роботи, модератором Кіноклубу психологом відділу Юлією Чиж постійно проводяться зустрічі із суб’єктами пробації для перегляду найбільш резонансних та цікавих стрічок з жанру документалістики.  Після перегляду відбуваються тематичні дискусії та обговорення фільмів, аналіз порушених проблем та пошук оптимальних шляхів їх вирішення.

Такі фільми сприяють розвитку у клієнтів пробації почуття відповідальності за власні рішення та вчинки, формують у них правильний світогляд, допомагають розвинути соціальні якості та усвідомити про необхідність змінюватися, аби ставати кращими. Перегляд документальних стрічок з бібліотеки Кіноклуби Docudays UA давно є одним з дієвих інструментів при проведенні соціально-виховної роботи з засудженими, що вже довів свою ефективність у виправленні правопорушників.

Кінострічки Docudays UA нікого не лишають байдужими: хтось по-іншому дивиться на свою історію, інші — починають замислюватися над речами, про які до цього не задумувалися. Зміни відбуваються у світогляді та рішеннях усіх, хто долучається до таких заходів.

  Мережа DOCU/CLUB  – некомерційний та неполітичний проєкт. Його мета – правова просвіта та вільний доступ громадян України до кращого документального кіно з усього світу. За допомогою фільмів та дискусій  поширюється знання про права людини та про методи їх захисту, формується в українському суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності. Мережа працює в контексті різноманітних заходів ГО «Докудейз» та в співпраці з партнерами з громадського, державного та бізнес секторів.

 

Дубенський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь