Забезпечення якісного харчування є одним із пріоритетних завдань у закладах освіти Мирогощанської сільської ради.
Забезпечення якісного харчування є одним із пріоритетних завдань у закладах освіти Мирогощанської сільської ради.
29 березня 2024 року на базі Мирогощанського ліцею відбулося навчання для відповідальних осіб за організацію харчування у закладах освіти громади.
Тетяна САВЧУК, начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дубенського управління ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області, опрацювала з учасниками заходу нормативно-правову базу з організації якісного харчування.
В рамках проведеного навчання з учасниками було розглянуто питання:
-
оформлення та ведення документації у закладі освіти з організації харчування;
- погодження сезонного меню;
- заключення договорів та угод з постачальниками продуктів харчування;
- вимоги до харчових продуктів, норми споживання, правила маркування, умови зберігання та використання;
- бракераж готової продукції, ведення журналів обліку бракеражу;
- санітарно-гігієнічні вимоги до працівників харчоблоку: проходження медичних огляд, санітарний та спеціальний одяг, гігієна; прибирання їдалень, зокрема харчоблоків;
- дотримання питного режиму у закладі освіти.
Начальник відділу освіти Світлана ЗАЙЧУК зазначила, що збалансоване і правильне харчування – це запорука здоров’я дітей. Саме тому в Україні розгорнуто реформу харчування. Новацій має зазнати не тільки склад меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків. Тож організація таких партнерських навчань-зустрічей – важливий крок щодо зміни підходів до формування культури здорового харчування дітей.