Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Новини

Дата: від до Скинути
02 Березня, 2018 р., 19:59
Львівським регіональним центром оцінювання якості освіти здійснено розподіл учасників пробного ЗНО за пунктами проведення.
01 Березня, 2018 р., 08:55
28 лютого 2018 року на базі Княгининської ЗОШ І-ІІІ відбувся семінар-практикум учителів української мови та літератури Мирогощанської сільської ради та Привільненської ОТГ. У центрі уваги присутніх - педагогічний інструментарій сучасного уроку, комунікативно-діяльнісний підхід до навчання. Учитель сьогодні має володіти умінням створювати умови, в яких учні будуть усвідомлювати своє призначення в житті. Великий акцент зроблено на роль учителя, який в умовах Нової української школи стає тренером з осостісного розвитку дитини. Від того, як він організує психолого-педагогічний супровід навчального процесу, як зуміє гармонізувати особистість школяра, залежить усе майбутнє дитини. Саме про це йшлося у виступах учасників. Одуд М. О., вчитель Княгининської ЗОШ І-ІІІ ст., презентувала матеріал, що розкриває суть сучасних підходів до викладання словесності в школі. Учасники семінару обговорили теоретичні аспекти сучасних технологій навчання, практично продемонстрували застосування тренінгових технологій, що допомагає учням пережити ситуацію успіху, підняти самооцінку. Посільська О. Й., учитель Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ст., акцентувала увагу присутніх на позитивних аспектах ноосферной освіти, зокрема біоадекватній (природовідповідній) технології навчання, запропонувала присутнім з власного досвіду оригінальні  завдання для гармонізації півкуль головного мозку школярів, розмальовки для душі та валеохвилинки. А учитель Княгининської ЗОШ І-ІІІ ст. Міщанюк В. М. зуміла організувати роботу в групах так, щоб учасники семінару змогли застосувати методи формування духовно - моральної культури, використовуючи текстоцентричну технологію. Цікавим був виступ  Сиротинської Н. В. (Білоберізька ЗОШ І-ІІ ст.)  про роль акмеологічних основ навчальної діяльності. "Мотив є джерелом діяльності людини. Добре розуміючи це, спонукаючи учнів до творчості, стимулюючи розвиток їх креативності, вчмтель здатен сформувати в них усі життєвоважливі компетентності", -підсумували учасники семінару.
26 Лютого, 2018 р., 09:12
23 лютого 2018 року на базі Молодавської ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося засідання МО вчителів фізики, де розглядались питання модернізації навчально-виховного процесу через компетентністний підхід з метою підвищення ефективності навчання та розвитку учнів, зокрема «Проектна технологія: історія та досвід» (виступ, Намчук Анатолій Іванович,  Білоберізька ЗОШ І-ІІ ст.), «Формування ключових компетентностей для активізації творчих здібностей учнів» (обмін досвідом, дискусія, вчителі фізики) , «Компетентнісні задачі на уроках фізики» (панорама методичних знахідок, вчителі фізики).
15 Лютого, 2018 р., 13:58
Відповідно до  плану роботи методичного центру 14.02.2018 року, для педагогів 3-х, 4-х класів закладів освіти Привільненської та Мирогощанської сільських рад, на базі Привільненської  загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів, відбувся семінар-практикум з теми «Сучасний урок: вимоги, проблеми, шляхи удосконалення. Здоров’язберігаюча компетентність сучасного вчителя. Підготовка та апробація змін до реформи початкової школи 2018 навчального року».
13 Лютого, 2018 р., 19:11
Сьогодні, 13 лютого, в Мирогощанській ЗОШ і-ІІІ ступенів відбулась друга публічна консультація яка була  проведена спікерами громадянської мережі ОПОРА . На заході обговорили та напрацювали Положення про «Публічні консультації в бюджетному процесі». Особливо плідним та цікавим було обговорення  стосовно форм донесення та збору інформації до мешканців громади.
08 Лютого, 2018 р., 15:18
      Що таке гендер? Як сформувати гендерні компетентності у сучасному навчально-виховному процесі? Що складає основу гендерної культури педагога? Такі питання виникають у багатьох освітян. Тому за сприянням Рівненського ОІППО та методичного центру Мирогощанської ОТГ  7 лютого 2018 року на базі Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено майстер-клас з теми «Формування гендерної культури педагога», на якому презентувала свій досвід Мінакова Наталія Георгіївна, методист кабінету виховної роботи та позашкільної освіти РОІППО.
29 Січня, 2018 р., 11:33
Соборність – слово пророче, світить воно Україні крізь морок віків, воєнні дими, темінь неволі і пелену сліз. Не одне покоління кращих синів та дочок беззавітно клали своє життя до ніг рідної неньки-України заради її спокою, мирного існування, свободи і незалежності. Це свято, яке сьогодні впевнено крокує Україною. Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки - це не тільки суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на вівтар незалежності, державності. 25 січня в актовій залі Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся святковий концерт «Україна – єдина соборна держава», в якому взяли участь колективи художньої самодіяльності об’єднаної територіальної громади. Свято розпочалося з вітального слова голови Мирогощанської ОТГ Соборук С.А., яка наголосила: «Шануймо свою мову, шануймо свою Батьківщину, шукаймо те, що нас об’єднує, лише в єдності та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки». Гортаючи сторінки історії України, присутні побачили, що наше коріння сягає у глиб віків, дійшли висновку, що треба жити і трудитися так, щоб можна було впевнено і з гідністю сказати: “ Ще не вмерла Україна…”  Урочистості заходу додавали пісні «Україна - мати», «Йшла Божа Мати через Україну», «Татусь-герой», «Батьківська», які виконували вихованці с.Мирогоща, с.Листвин і с.Княгинин. Приємно вразили глядачів жіноче тріо «Берегиня» клубу с.Листвин та вокальний жіночий ансамбль с.Липа «Липівчанки», які виконали старовинні пісні. Український жартівливий танець зразкового танцювального колективу Мирогощанської державної школи мистецтв запалив вогонь у серцях присутніх. Завершилося дійство чудовою піснею «Ми за мир» у виконанні дитячого вокального ансамблю «Дзвіночки».  Ми вірим в майбутнє твоє, Україно! Говорять сьогодні дорослі й малі, Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина, Немає такої, як ти на землі.
29 Січня, 2018 р., 11:26
Різдво Христове – найдивовижніше і найулюбленіше свято в усьому світі. Ми, українці, найбільше очікуємо його приходу. Це свято приносить нам тепло і радість у кожну родину. Наш народ за час свого існування збагатився багатьма різними обрядовими дійствами: колядки, вертепи та самі ж приготування до свята, про яке ми так багато знаємо. Кажуть, що справжнє свято Різдва не достатньо побачити. Його потрібно відчути. Воно завжди особливе та незвичайне. Це час, коли все навкруги наповнює атмосфера духовності, традицій, святкових заходів та емоцій, які неодмінно залишаються у серці кожного. 24 грудня на базі Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися Різдвяні піснеспіви за участю колективів Мирогощанської ОТГ. Свято, як усі великі починання та добрі справи, розпочалося з Божого благословення настоятеля Свято-Михайлівської церкви села Мирогоща отця Володимира. З вітальним словом виступила сільський голова Мирогощанської ОТГ Соборук С.А., яка привітала усіх присутніх зі святом. У своєму виспупі вона наголосила, що саме такі традиційні святкування запалюють у наших серцях незгасимий вогонь Віри, Надії, Любові.  Кожен з колективів ОТГ представив оригінальний різдвяно-новорічний репертуар, який формувався з колядок, щедрівок та віншувань. Учасники фестивалю уміло поєднали вокально-хорове мистецтво з елементами театралізації. Цей захід вкотре засвідчив, наскільки багата мирогощанська земля талантами, а щира колядка у велике свято просто зобов’язана закликати мир у наш дім.  Кульмінацією фестивалю стало виконання всіма присутніми колядки « Нова радість стала». Переможці обласного конкурсу "Вифлиємська зірка" дитячий гурт «Щедрик» з Мирогощанської ЗОШ отримали солодкий подарунок за виступ від народного депутата О.Дехтярчука.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь